Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън очаква Люис Хамилтън да се бори за рекордна осма световна титла, въпреки спекулациите, че пилотът на Мерцедес може да напусне спорта, предава "Ройтерс".

Хамилтън ще бъде на 39 години следващия януари и не е печелил състезание от декември 2021, когато победи на Гран при на Саудитска Арабия, което бе и 103-ия му рекорден успех.

Договорът на британеца изтича в края на сезона и има спекулации в медиите за бъдещето му, въпреки че той и отборът заяви, че искат да сключат нов контракт.

"Не мисля, че Люис ще си тръгне от спорта", каза Бътън пред репортерите преди състезанието за издръжливост "24-е часа на Льо Ман".

Gulliver/GettyImages
62 снимки

"Като пилот се вълнувате от две неща. Първо, ако сте печелил толкова дълго и изведнъж спрете, искате бързо да се върнете към победите. Следователно няма да се оттеглите", добави шампионът от 2009.

"Ако сте в лош болид, искате да се оттеглите. Люис не е в лоша кола. Той е в болид, който не е толкова добър, с колкото той бе свикнал преди това", каза още Бътън.

"Мисля, че той познава силата на тима, знае все още колко е бърз. Мисля, че той иска да работи с отбора, за да могат отново да се борят с Ред Бул и ще го направят", добави той.

"Това няма да стане тази година, но през 2024 ще видим Люис Хамилтън в борбата. Мисля, че той все още е гладен за още една световна титла", каза Дженсън Бътън.

Хамилтън в момента е на четвърто място в класирането на пилотите с 45 точки. Той завърши на второ място в Австралия миналия месец.