Флавио Бриаторе е недоволен от Фернандо Алонсо заради инцидента, при който двукратният световен шампион пострада. Испанецът падна при сблъсък с автомобил, докато караше велосипед близо до дома си в Лугано, Швейцария. Впоследствие претърпя коригираща операция на горната челюст, а наскоро започна отново да тренира. Алонсо поддържа постоянно връзка с Бриаторе, който преди години му бе и мениджър. Италианецът ръководеше Рено в годините, когато Фернандо спечели двете си титли във Формула 1.

„Фернандо вече тренира и се възстановява бързо. Абсолютно съм сигурен, че ще участва в теста, който започва на 12 март. Това няма да е проблем. Той ще е готов", заяви Бриаторе.

„Предупредих го да спре да кара колело по пътищата, защото е опасно. Да ходи в планината и да тренира с маунтинбайк, там има далеч по-малко трафик. Той обаче не иска да ме чуе, та се наложи да го заплаша, че лично ще го заключа в гаража му!“, добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.