Пилотът на Алфа Ромео Валтери Ботас коментира отменения състезателен уикенд в Емилия-Романя, както и предстоящото Гран При на Монако.

„Въпреки че всички много искахме да се състезаваме, решението да не се състои Гран при на Емилия Романя беше правилно. Изпращам цялото си съчувствие и подкрепа на засегнатото население и очаквам с нетърпение да се върна в Имола в бъдеще“, сподели Ботас.

„Монако е състезание, което не се нуждае от представяне. То е просто специално. Освен това се провежда близо до моя дом, така че очаквам с нетърпение да мога да спя в леглото си’, продължи Ботас. „Много съм мотивиран да се представя добре на място, където трябва да дадеш всичко от себе си и да стигнеш до предела на възможностите си. Темпото в една обиколка, което показахме в Маями, беше подобрено в сравнение с предишни състезания и може да се окаже решаващо на писта, където квалификационното представяне е толкова важно", каза още финландският пилот.

„Все още има какво да се желае. Отборът на Алфа Ромео отдели време след Маями, за да продължи да работи върху развитието на нашия автомобил. Ще продължим напред, за да подобрим представянето си и да добавим още точки към актива си“, добави Валтери Ботас

Голямата надпревара в Монако е тази неделя, 28-и май, от 16:00 часа.