Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас заяви, че не изпитва никакви притеснения от възможността в следващите стартове отново да получи заповеди от бокса.

Финландецът трябваше да се съобрази с такива по време на състезанието в Бахрейн, когато на два пъти пропусна пред себе си значително по-бързия Люис Хамилтън. Мерцедес не извлече желания резултат от тези маневри, тъй като британецът завърши втори зад Себастиан Фетел (Ферари), а Ботас остана трети.

Присъствието на Валтери Ботас

„Не сме имали разговор по този въпрос, понеже не смятам, че има такава нужда“, коментира Ботас преди задаващото се Гран При на Русия. „Този отбор никога не е делил пилотите си на първи и втори, няма да започне да го прави и сега.“

„Тук винаги са опитвали да дават равен шанс на двамата си състезатели. Това, което е различно спрямо предишните години, е, че сега разликата между нас и вторият най-бърз тим не е толкова голяма. Тогава пилотите можеха да се състезават свободно един срещу друг, без това да им струва нищо.“

„Разбирам, че през тази година можем да изгубим доста точки, както ми се случи на мен в Бахрейн, където темпото не беше добро, а тогава трябва да мислим и да бъдем умни“, добави Ботас.