Победителят в Гран При на Русия за 2017 година Валтери Ботас намекна, че с напредването на сезона добрите взаимоотношения между него и съотборника му в Мерцедес Люис Хамилтън може и да не се запазят.

В Сочи финландецът постигна първата победа в кариерата си, докато трикратният световен шампион Хамилтън записа разочароващо 4-о място на голямо изоставане спрямо двете Ферарита пред него. Британецът се показа като джентълмен и първи поздрави съотборника си за успеха.

Уникален Ботас триумфира в Гран При на Русия

„Люис каза, че че се радва за мен, а това беше хубаво от негова страна“, коментира Ботас. „Дотук се държим като истински професионалисти.“

„Ако той беше завършил преди мен, щях да му кажа съвсем откровено, че е свършил чудесна работа. Обратното също е в сила. Хубаво е да виждаме това от трикратен световен шампион. Пилотите на Ферари също ме поздравиха.“

„Годината обаче ще бъде дълга, а в даден момент нещата могат да се окажат заплетени. Когато е заложена титлата, може да има по-малко приказки и повече битка на пистата“, допълни Ботас.