Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас заяви, че през 2019 година ще опита всичко възможно, за да надвие своя съотборник и 5-кратен световен шампион Люис Хамилтън.

Финландецът беше много разочарован от собственото си представяне през миналия сезон, когато не успя да запише нито една победа (в контраст на 3-те, които постигна в дебютната си кампания при германците). Ако той не успее да подобри нивото си, има голяма вероятност през 2020-а партньор на Хамилтън да се окаже Естебан Окон, който в момента е със статут на резервен пилот.

„Тази зима не се бръснах, хареса ми как изглеждам така и брадата съвпада с ролята, която ще се опитам да изпълнявам”, заяви Ботас след края на тестовете в Барселона.

„Какво си казах след миналия сезон ли? Че никога няма да позволя да се повтори.”

„Готов съм да направя каквото е нужно, за да постигна целите си. Ако трябва да работя усърдно в определени области, ще го сторя.”

Мнозина анализатори, в това число предишният съотборник на Люис Хамилтън в Мерцедес – Нико Розберг, посъветваха Ботас да се откаже от имиджа на „добро момче”, защото това ще му помогне на пистата. „Ако попадна в сходна ситуация, вече съм готов да действам различно. Кариерата ми е само е една и ако винаги оказвам подкрепа вместо да атакувам заради мен самия, никога няма да постигна целите си. Вече 6 години съм част от Формула 1 и не се намирам там, където ми се иска. Искам да съм в състояние да кажа в края на годината: направих всичко, не бих могъл да се справя по-добре.”

„Дали съм се консултирал с психолог? Не, само с един човек – този, който ме гледа в огледалото”, каза още финландецът.