Михаел Шумахер е далеч от публичното пространство вече почти десетилетие. Седемкратният световен шампион претърпя инцидент по време на ски и оттогава състоянието му е обвито в мистерия, като семейството му не дава каквато и да било официална информация.
 
Единствено бившият шеф на Ферари - Жан Тод, повдига леко завесата около случващото се с германската легенда. Сега обаче това стори Роже Беноа - швейцарски журналист, който минаваше за един от най-доверените хора на Шуми в активните му състезателни години. Двамата имаха традиция след състезание да пушат пури заедно.
 
Запитан от "Блик" дали може да внесе светлина относно състоянието на Михаел и възстановяването му, той направи смразяващ коментар. 
 
"На този въпрос има само един отговор и той е този на сина му Мик от едно от редките му интервюта, когато каза, че би дал всичко, за да може да говори с баща си. Случай, в който няма надежда", заяви Беноа.
 
Журналистът разкри още, че с Шуми са имали разрив в отношенията за доста време заради различни виждания, но са ги изгладили след Гран при на Япония през 2011 година. Става дума за критики от негова страна при завръщането на Михаел на пистата с "Мерцедес" през 2010-а. Тогава Беноа пише, че резултатите са доказали тезата му. Шуми записа само един подиум за три години, което описва като "тъжен и трагичен завършек на кариерата на подобна суперзвезда".
 
"През 2011-а на "Сузука" видях, че идва към мен. Доближаваше се повече и повече, а после ме подмина. Но след два метра спря, върна се, удари ме по крака с ръка и каза: "Нека забравим всичко, което се е случило. Да започнем отначало". И така възобновихме отношенията си", добавя Беноа.