Жан Тодт разкри малко за ситуацията около неговия приятел и бивш колега в Скудерия Ферари – Жан Тодт. Бившият шеф на „черните кончета“ обаче призна с тъга, че великият германец „вече не е онзи Михаел, който всички познаваме от Формула 1“.

В следващите седмици ще се отбележи десетгодишнината, откакто седемкратният световен шампион претърпя много тежък инцидент по време на ски ваканцията си, като оттогава не е виждан или чуван публично.

Тодт е един от малкото хора, които имат достъп до 54-годишния германец, който е любимец на редица поколения фенове на най-технологичния спорт на планетата. „Михаел е тук, така че не си липсваме“, заяви Тодт пред френското издание L'équipe.

19 снимки

“Истината обаче трябва да я знаят всички. Това не е онзи Михаел, който познаваме от периода му във Формула 1. Той е много различен. Важно е, че е върло подкрепян от своята съпруга и неговите две деца, които го пазят“, заяви още Тодт.

Шумахер претърпя черепно-мозъчна травма през декември 2013-а след падане във Френските Алпи, но никой не знае какво е състоянието на славния пилот от Формула 1. „Неговият живот е различен сега и имам привилегията да споделям някакви мигове с него. Това е всичко, което мога да кажа“, продължи с изказа си по темата Тодт.