Доскорошният съотборник на Александър Албън в Торо Росо – Даниил Квят не остана впечатлен от дебюта на британеца в Ред Бул по време на състезанието за Голямата награда на Белгия. Руснакът подчерта, че в по-голямата част от надпреварата той е бил пред него.

23-годишният състезател завърши на 5-о място в първия си старт като пилот на „биковете”. През лятната пауза той изненадващо се оказа съотборник на Макс Ферстапен, след като Пиер Гасли беше пратен в дъщерния Торо Росо заради слаби резултати. Албън стартира 17-и и успя да се нареди точно зад колите на Ферари и Мерцедес, докато Ферстапен отпадна рано заради инцидент, който доведе до скъсване на предното му окачване.

Квят, който не толкова отдавна изтърпя същото понижение от Ред Бул в Торо Росо, каквото и Гасли, сподели мнение, че Албън получава твърде много похвали. „Не знам защо описвате представянето му като чак толкова добър старт. Той прекара 36 обиколки зад мен, докато караше болид на Ред Бул, а освен това беше пред мен на стартовата решетка. Не знам, може би за в бъдеще ще се справя и по-добре.”

„Не мога да кажа дали представянето му би могло да бъде и по-добре. Просто коментирам това, което видях. Може би той постигна максимума, може би с тази кола не би могъл да се бори за повече. Факт е, че двамата се борихме за позиция и го задържах зад себе си почти през цялото състезание на „Спа” – писта, където качеството на колата тежи доста. Беше ми доста приятно”, допълни Квят, който беше пренебрегнат за същата позиция в Ред Бул.