Бившият шеф на Михаел Шумахер от периода му в Мерцедес – Ник Фрай, изрази гледище, че семейството на легендата от Формула 1 не бива така ревниво да крие състоянието на 7-кратния световен шампион.

Шумахер в болница, пое го светило в кардиохирургията

Френският вестник „Льо Паризиен” в понеделник отново привлече много сериозно вниманието на феновете към състоянието на Пилето, като разкри, че последният ще постъпи в парижка болница за много скъпа и сложна терапия. Както обикновено, близките на Шумахер се стремят това да се случи в абсолютна тайна. На този етап от обкръжението на бившия пилот отказват да коментират историята на парижката медия.

До този момент Шуми се възстановяваше в дома си в Лозана, Швейцария след претърпяните жестоки черепно-мозъчни травми вследствие на ски инцидента в Алпите от декември 2013 година. Оттогава досега официалните информации за неговото състояние умишлено бяха крайно оскъдни.

Какво лечение предстои на Шуми и има ли шанс за него?

Затова Ник Фрай в новата си книга „Оцелей. Пилотирай. Победи.” Обърна специално внимание на случая. „Корина (съпругата на Михаел – б.р.) и семейството държат всичко под строг контрол що се отнася до информациите за неговото лечение, а това е срамота”, твърди Фрай.

„Мисля, че информацията за това как е той, без значение дали новините са добри или не – а те най-вероятно са лоши – е важно, за да могат хората да му съчувстват. Има милиони хора по света, които изпитват неподправена привързаност към Михаел и не говоря просто за Германия или феновете на Мерцедес Бенц.”

„Заради това, което той постигна, хората биха искали да знаят за неговото състояние. Те са любознателни по природа и ще му съчувстват съвсем искрено.”

„От това, което знам, семейството на Михаел се опитва да му предостави най-доброто лечение, което може да се осигури с пари в специализирано заведение вътре в дома им в Швейцария, където неуморен екип се грижи за него ежечасно. Сигурен съм, че техниките и терапиите, които са били разработени и опитани през последните години, могат да се окажат в помощ на други.”

„Би било от помощ, ако неговото семейство сподели начините, по които се бори с това предизвикателство, защото има много хора, които са в същото положение и би им било от полза да получат опит от първа ръка”, добави Фрай.