Лука ди Монтедземоло може да замени Жан Тод на поста президент на ФИА, твърди италианското издание Аутоспринт. Французинът, който на 25 февруари навърши 74 години, заяви по-рано през април, че няма да се кандидатира за нов мандат, когато настоящият изтече през 2021 г. Той не би и могъл да го стори, тъй като уставът на международната автомобилна федерация позволява един и същи човек да заема поста до три поредни мандата. В момента върви третият на Тод.

След кариера на навигатор в ралитата от втората половина на 60-те до началото на 80-те години на 20 век Жан Тод стаа спортен директор на Пежо през 1982 година.

Заема този пост до средата на 1993 г., когато е привлечен точно от Ди Монтедземоло във Ферари. Под негово ръководство Скудерията постига най-големите успехи в историята си, сред които пет поредни титли при пилотите с Михаел Шумахер и 8 корони при конструкторите. Остава в Скудерията до 2009 г., когато през октомври е избран за президент на ФИА на мястото на Макс Мозли.

Лука Кордеро ди Монтедземоло е не по-малко позната фигура в света на автомобилния спорт.

Адвокат по образование и с магистърска степен по търговско право от университета Колумбия, той започва кариерата си във ФИАТ през 1973 г. През следващата година става част от компанията Ферари и започва да ръководи отбора във Формула 1. От 1976-та е начело на всички спортни дейности на ФИАТ. През 1991 г. става президент на Ферари и изпълнява тази длъжност до отстраняването си през септември 2014 г. от главния изпълнителен директор на ФИАТ Крайслер Серджо Маркионе.