Бившият пилот от Формула 1 и настоящ анализатор Мартин Брандъл изрази мнение, че шефската рокада във Ферари, която доведе до уволнението на Маурицио Аривабене, е била точен ход. Според британеца „нещата не били наред” по време управлението на италианеца.

През 2018 година Ферари и Себастиан Фетел направиха всичко възможно, за да се борят с Люис  Хамилтън и Мерцедес, а триумфът на последните с титлите при пилотите и конструкторите станаха факт и благодарение на някои много тежки грешки от конкурентите.

Миналата седмица Аривабене беше освободен от поста си, а техническият директор Матия Биното го замени начело.

„Не искам правя въпроса личен, защото има неща, които просто не знаеш, когато не си вътре в дадена организация”, заяви Брандъл. „Въпреки това наблюдавах ситуацията и имаше неща, които не бяха редни.”

„Вижте ситуации като „Хокенхайм”, където Фетел беше поставен под напрежение, понеже отборът не взе правилните решения по-рано в състезанието. После той излезе от пътя, излезе и от първенството от този момент нататък. Имаше някои неща, които не биваха да се правят.”

„Мисля, че Матия Биното има много добра репутация по отношение развитието на отбора в техническо отношение. Той е очевиден лидер. Разбира се, сега той е главната фигура. Трябва да излиза отпред, а понякога дори да говори с гадни, ужасни хора от медиите във Формула 1 като мен самия. Биното трябва да бъде там и да обясни защо нещата са минали добре или защо са се скапали. Това е една различна работа и съвсем ново предизвикателство”, добави Брандъл.