Един от хората, отговорни за представянето на Ферари във Формула 1 Матиа Биното коментира сериозните проблеми на италианския екип през 2020 година.

Gulliver/Getty Images
28 снимки

Тимът заема шестото място от десет отбора в шампионата при конструкторите с едва 61 точки след осем старта през кампанията, като в последните две състезания пилотите Себастиан Фетел (Германия) и Шарл Льоклер (Монако) не успяха да влязат в зоната на точките.

"През миналия сезон имахме предимство с двигателите, но в настоящия момент това вече не е така. Разработвахме болида на базата на това предимство, но сега то просто изчезна и не съществува. След Гран при на Италия на "Монца" Фетел каза, че по-лошо просто не може да бъде. Себастиан е прав, но ние работим неуморно върху подобряването на болида. Достигнали сме дъното, но оттук можем само на прогресираме", коментира Биното за "Кориере дело Спорт".

Ферари няма победа през сезона, а Льоклер записа две класирания на подиума с второ място на старта на кампанията в Австрия и с трета позиция в Гран при на Великобритания.