Водачът в класирането във Формула 1 Шарл Леклер декларира, че не се притеснява от скоростта на Ред Бул, донесла победите на Макс Верстапен в последните две състезания на “Имола” и в Маями.

В Щатите пилотът на Ферари стартира от първа позиция, но само след 9 обиколки световният шампион го догони и го изпревари, а след финала Макс обясни, че е бил по-бърз от Шарл още в началото, но е изчакал търпеливо да се появят първите проблеми в работата с гумите при Леклер, за да го атакува.

“Изобщо не съм притеснен - заяви пилотът от Монако. - Факт е, че в Ред Бул постоянно подобряват автомобила и представянето си. Мисля, че всички бяхме наясно, че това ще се случи. Ред Бул са много силен отбор, ние знаем това, тук няма изненада.”

Шарл даде да се разбере, че очаква Ферари да отговори на Ред Бул, при това още този уикенд в Гран При на Испания, за която F1-75 трябва да получи първия си голям пакет подобрения.

“Уверен съм във възможностите на Ферари и съм сигурен, че подобренията по колата ще ни върнат на върха. Работим добре, работихме много добре в последните няколко години, за да сме отново първи, надявам се, че тези промени ще ни помогнат отново да се борим с Ред Бул”, допълни Леклер.