Спортният директор на Формула 1 Рос Браун потвърди, че новите собственици от „Либърти Медия” на този етап не възнамеряват да тестват нови формати за състезателните уикенди.

Миналият сезон бе приет със смесени чувства от феновете. Макар да имаше някакво по-сериозно противопоставяне между Ферари и Мерцедес, през втората половина от сезона германския тим издуха конкурентите си, което донесе и четвърта световна титла за Люис Хамилтън. По-тревожен бе фактът, че заради промените в изискванията за дизайна на болидите изпреварванията намаляха наполовина.

Кой колко похарчи във Формула 1 през 2017-а?

Американските босове на Ф1 опитаха да вдъхнат малко повече енергия, решавайки се на стъпката да обновят логото на надпреварата. Иначе техническите регулации остават почти недокоснати, което чертае сериозна вероятност за още един сезон под диктовката на Мерцедес.

Колкото до начина на провеждането на състезанията, Браун счита, че настоящата формула е удачна. Преди време се чуваха слухове за скъсяване на състезанията и дори съставянето на Гран При в два отделни старта както е във Формула 2.

Мерцедес за "ореола": Тежи, извънземен е, искаме да го отрежем

„Смятам, че дължината на състезанията е правилната”, каза Браун. „Не е нито твърде дълго, нито твърде късо, състезанието ангажира вниманието.”

„Искаме стартовете да еволюират, да притежават своите върхови моменти и да изглеждат последователни. Не съм сигурен, че мислим за промяна в дължината на състезанията. Смятам, че можем да направим други неща, за да усилим интензитета на преживяването им. Квалификацията също функционира добре.”

„За мен е отворена дискусиите около петъчните тренировки – дали трябва да са две сесии и ли просто една следобедна. Факторът, който трябва да се вземе под внимание тук, е общият брой на състезанията, които имаме”, допълни Браун.