Йос Верстапен няма нищо против синът му Макс да стане съотборник с Люис Хамилтън, заяви самият той. Според бившия пилот от Формула 1 това е единственият начин да се направи реално сравнение между двамата и да се посочи кой е по-добрият пилот.

„На пистата Макс винаги дава 110% от себе си. Затова не знаем колко добър или лош е автомобилът на Ред Бул. Може да е по-зле и от този на Ферари! Единственото, което можем да сторим, е да сравняваме Макс със съотборника му. Алекс Албон се е представил нелошо в картинга, както и в младежките категории. През миналата година обаче имаше сериозни трудности и отстъпваше забележимо на Макс“, заяви Верстапен - старши.

„За Люис мога да кажа същото като за Макс, той е невероятно бърз пилот. Това е очевидно от представянето спрямо съекипника му. В Мерцедес всичко му се получава отлично, но в Макларън имаше няколко сезона, които не вървяха толкова добре. Няма как да станеш световен шампион, ако не си в шампионски отбор с шампионски автомобил. „Затова бих казал, че нямам нищо против Макс да стане съотборник на Хамилтън. Тогава ще се изясни кой от тях е по-силен“, добави още той.