Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо демонстрира ясно, че не е останал доволен от работата на колата си в съботната квалификация за Гран При на Бахрейн. Двукратният световен шампион заяви, че в почти всички отношения колата е имала липси.

Испанецът призна, че целта при битката за  позиции е била и двете коли да попаднат в топ 10 на стартовата решетка. За съжаление нито Алонсо, нито Стофел Вандоорн сполучиха в тази задача. Ветеранът се пребори за 13-о място, докато белгийският му партньор зае позицията зад него.

Не пропускайте днес от 18,10 часа вторият кръг за сезона във Формула 1 - Гран При на Бахрейн - в ефира на DIEMA SPORT, а също и онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA!

„Знаем, че не сме най-силните по отношение на топ скорост, но и представянето не спирачките не беше най-доброто”, коментира Алонсо.

„Със сцеплението също имахме трудности. В петък всичко беше наред, дългият ни пробег беше доста добър. В съботната тренировка нещата също бяха чудесни, но явно станахме твърде уверени при настройките на гореща писта като тази”, анализира 36-годишният състезател.