Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо не смята, че британецът Люис Хамилтън е бил ощетен в последното състезание за миналия сезон. Надпреварата в Абу Даби приключи с триумф на Макс Ферстапен, който спечели и първа световна титла в кариерата си.

„Всеки има собствено мнение, но за мен това беше нормално състезание“, коментира испанският пилот пред RTL.

„Да, имаше едно определено решение, но никой не може да контролира дали ще има кола по сигурността или не“, заяви Алонсо, който в момента се състезава за отбора на „Алпин“.

„Получи се голяма тема, защото това беше последното състезание за сезона. Но за последните 20 години, подобни неща са се случвали 200 пъти. Ако се случи в третото или петото състезание, не става такъв голям проблем. За мен  това наистина не беше голяма работа“, добави още Фернандо Алонсо.

В резултат на множеството критики след драматичния край на сезона Майкъл Маси вече бе освободен от поста директор на състезанията във Формула 1. Новината за смяната беше съобщена преди дни от президента на Международната автомобилна асоциация (ФИА) Мохамед Бин Сулайем. Позицията на Маси ще бъде заета от Нийлс Витих и Едуардо Фрейтас, които ще работят заедно, а въпреки различното си мнение, Алонсо не упрекна Бин Сулайем за решението.

„Новият президент трябва да е сигурен, че всичко е по местата си. Той разбра, че имаме нужда от нови идеи и се радвам за това. Но за Абу Даби съм на различна позиция. Просто не мисля, че се случи нещо лошо“, завърши Алонсо.