Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо разкри, че 7-ото му място на стартовата решетка за Гран При на Унгария е било напълно според очакванията на отбора, но не пасва на личните му амбиции.

Страхотен ден за Ферари, Фетел и Кими окупираха върха

Испанецът даде 8-и резултат в днешната квалификация на „Хунгароринг”, но в неделя ще се премести позиция напред, след като наказанието на Нико Хюлкенберг (Рено) влезе в сила. За Алонсо това ще бъде изравнен най-добър резултат дотук през сезона – той потегли 7-и и в Гран При на Испания, но очевидно двукратният световен шампион се е надявал на нещо повече навръх своя 36-и рожден ден.

„Да стартираме от 7-а и 8-а позиция, както ще ни се случи, беше голямата ни цел през уикенда”, коментира Алонсо. „Хубаво е , но съм имал и по-хубави подаръци за рождения ден. Печелил съм на тази писта, бил съм на подиума, така че 7-и на старта е най-малкото, което можехме да постигнем на писта, където двигателят не е чак такъв фактор.”

„Все още отстъпваме много, затова нека в неделя се забавляваме. Много неща се случват зад кулисите във връзка с 2018-а година, така че да се надяваме тогава да гоним пол позициите”, допълни Алонсо.