Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо съвсем сериозно настоя, че състезанието за Голямата награда на Китай е било едно от най-добрите в кариерата му до отпадането в 35-ата обиколка.

Подобно изказване 35-годишният испанец направи и след Гран При на Австралия, където също не можа да финишира. В Шанхай той дълго време се движеше на 7-а позиция, преди двигателят му отново да излезе от строя.

Нов горчив хап за Макларън и Фернандо Алонсо

„Не искам да се повтарям след казаното в Австралия, но това днес беше едно от най-добрите ми състезания. Поне в първите 30 обиколки“, коментира двукратният световен шампион.

„След пет обиколки вече бях 6-и и може би никога повече няма да имаме подобен старт“, добави разочарованият Алонсо.

На въпрос колко трудно е било частично мокрото трасе, той отвърна: „Питайте другите, те бяха тези, които се въртяха. Условията бяха доста тежки.“

„При изсъхването на трасето започнахме да губим част от представянето си. Въпреки това трябва да бъдем горди от постигнатото в първите 10 обиколки. В момента плащаме цената на това, че не успяхме да направим предсезонни тестове като хората. Надеждността не е на необходимото ниво. Не изкарахме нормална зима в Барселона. Дано да подобрим ситуацията си колкото се може по-скоро“, добави Алонсо.