Пилотът Александър Албън разкри, че първото състезание за сезона във Формула 1 за новия сезон в Бахрейн е било тежко, но тайландeцът завърши 10-и в надпреварата с колата на Уилямс.

Новият болид FW45 има по-висока максимална скорост на правите в сравнение с повечето от другите болиди и Албън успя да си пробие път от 15-ото място на старта до 10-ата позиция на финала.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

„Заради вятъра новите автомобили бяха доста по-нестабилни, но това се очакваше с оглед развитието им в сравнение с миналата година. Много съм горд, че успяхме още в началото на сезона да демонстрираме добро темпо“, каза Албън.

Най-бързата обиколка на Албън в състезанието беше с 1,265 секунди по-добра от най-бързата му през миналата година, като единственият друг тим, постигнал това е Астън Мартин.

 „В момента всички гледат към Астън Мартин, тъй като Алонсо се качи на подиума. Но по отношение на спечеленото време за обиколка спрямо миналата година, ние заемаме второто място зад тях. За 12 месеца тимът свърши отлична работа. Надявам се, че ще можем редовно да печелим точки. Това, че се състезаваме с Алпин е отличен знак и много ми хареса, когато изпреварих Окон“, разкри още Аблън.