Президентът на ФИА Жан Тод заяви, че наскоро е гостувал на Михаел Шумахер и изрази надежда, че рекордьорът по титли във Формула 1 може на някакъв етап отново да се появи на публично място за първи път от тежката му катастрофа със ски преди почти седем години.

"Той се бори. Надявам се светът да успее да го види отново. За това той и семейството му работят", каза Тод.

51-годишният Шумахер е държан извън полезрението на обществото, тъй като претърпя тежки наранявания на главата при инцидента през декември 2013 година.

Той се възстановява в къщата си на брега на Женевското езеро, а Тод - директор на отбора на "Ферари", когато германецът спечели пет от седемте си световни титли, е един от много малкото приятели, които имат достъп.

Президентът на ФИА заяви, че няма значение дали Люис Хамилтън ще подобри рекордите на Шуми във Формула 1 един по един. Британецът вече има най-много лидерски позиции в квалификациите и е само на шест победи в състезания от водещите 91 на Шумахер и на една от седемте световни титли.

"Знам, че може да се случи - Люис да бие рекорда на Михаел като най-титулувания пилот в историята. Всички предпоставки са в "Мерцедес", за да го направи. Честно казано нямам нищо против", сподели Тод.

"Спомням си през 2000 година, когато бях на подиума в Сузука с Михаел, след като той спечели първата си титла с Ферари и му казах, че животът ни никога повече няма да бъде същият. Постигнахме всичко, което искахме. След инцидента с Михаел, има ли значение дали Люис е спечелил повече?", допълни шефът на ФИА.