Измина поредният състезателен уикенд във Формула 1. Серхио Перес взе голямата награда на Монако, в едно много нетипично състезание, започнало с над час закъснение заради метеорологичните условия в Княжеството. След квалификацията изглеждаше, че Шарл Льоклер е с най-добри шансове да вземе победата, но грешка в тима на Ферари позволи на пилота на Ред Бул да се възползва и да триумфира.

Както винаги в Монако имаше редица звездни гости. Край пистата имаше много знаменитости, както от света на спорта, така и от музиката, киното, политиката и други. Някои от познатите фигури бяха част само от тестовете и квалификацията преди надпреварата, а други останаха през целия състезателен уикенд.

Легендарният футболист и треньор Зинедин Зидан, голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, ММА звездата Конър Макгрегър, манекенките Наоби Кемпбъл и Хайди Клум, актьорът от Игра на тронове Кит Харингтън и много други бяха част от ГП на Монако.

В Княжеството имаше и българско присъствие - актрисата Нина Добрев видя на живо победата на Чеко Перес в неделния ден, в компанията на своя приятел сноубордиста Шон Уайт.

Двама от асовете на италианския Ювентус - Федерико Киеза и Душан Влахович, бяха в лагера на Ферари, а английските национали Фил Фодън, Мейсън Маунт и Ерик Дайър бяха част от Ред Бул Рейсинг Енерджи по време на квалификацията в събота. Рубен Диаш и Мат Дохърти също бяха с играчите на "трите лъва" при австрийския тим.

 

КОИ ЗНАМЕНИТОСТИ ОЩЕ БЯХА В МОНАКО ЗА ПОРЕДНИЯ КРЪГ ОТ ФОРМУЛА 1 - НАШАТА ГАЛЕРИЯ