Пилотът на Ферари Шарл Льоклер ще стартира от полпозишън в първото в историята Гран При на Маями, след като спечели квалификацията в събота. „Черните кончета“ се поздравиха и с двойна победа, тъй като Карлос Сайнц се класира втори, като разликата между двамата бе само 0.190 секунди.

Трети на стартовата решетка в утрешния ден ще започне световният шампион Макс Ферстапен, който бе със само 0.005 по-бавен от Сайнц. Нидерландецът бе на предварителна първа позиция след първите излизания в квалификация три, но допусна грешка в края на първия сектор при втория си опит и не успя да подобри времето си. До него от втора редица ще потегли неговият съотборник в Ред Бул Серхио Перес.

Пети и шести се класираха бившите съотборници в Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън, като отново финландецът бе по-бърз от седемкратния световен шампион. Седми и осми пък ще стартират Пиер Гасли от Алфа Таури и Ландо Норис с МакЛарън. Топ 10 допълниха още Юки Цунода с втората кола на Алфа Тауи и Ланс Строл от Астън Мартин.

На шеста редица се класираха Фернандо Алонсо и Джордж Ръсел, а след тях са пилотите Себастиан Фетел с Астън Мартин, Даниел Рикиардо с МакЛарън и Мик Шумахер с Хаас.

Надпреварата за Гран При на Маями е в неделя от 22:30 часа българско време и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.