Пандемията от коронавирус остави феновете на Формула 1 далеч от състезанията, но това не важи за третия кръг от сезона в Унгария, където най-големите привърженици на спорта наблюдават надпреварата от хълмовете около пистата "Хунгароринг".

Золтан Тот, механик от Източна Унгария, облякъл традиционната маджарска носия, разположи палатката си още в четвъртък, за да гледа състезанието, както го е правил през последните 20 години.

"Следя Кими Райконен, откакто е започнал да се състезава и съм му голям фен. Гледал съм всяко състезание тук всяка година и няма да спра, само защото пистата е затворена", каза Тот.

Стръмният хълм около съоръжението има прилична гледка към пистата. Голяма част от него е превърнат в къмпинг, който приема феновете на Формула 1 през уикендите и през цялата година. Почти всички резервации за 2020 година обаче бяха анулирани, когато пандемията от коронавирус удари Европа.

"Ние обикаляхме планините Татра в Южна Полша", казва Мачек Камински, който пристигна с камион, създаден по поръчка, заедно с приятелката си и котката им.

"Това е на четири часа път от нас, така че си помислихме, защо не? Тук намерихме идеалното място", каза Камински./БТА