Ръководството на Формула 1 взе решение, което определено няма да се хареса на повечето мъже. От началото на сезон 2018 в най-известния автомобилен шампионат вече няма да присъстват сексапилните момичета, които до този момент стояха с табелки пред всеки един болид на стартовата решетка в минутите преди старта и презентираха спонсори. Причината - новите собственици на Формула 1 смятат, че момичетата вече не са "приемливи" или "свързани с Формула 1 и нейните фенове".

"Смятаме, че този обичай не съответства на ценностите на нашата марка и определено е в противоречие със съвременните обществени норми", заяви комерсиалният директор Шон Брачис.

В същото време някои пилоти се обявиха против това решение. "Би било жалко, ако отнемем красотата от стартовата решетка", сподели Нико Хюлкенберг. "Момичетата трябва да останат", допълни Макс Ферстапен.

Решението идва седмица, след като от Професионалната дартс корпорация забраниха използването на момичета, извеждащи състезателите. От женски организации призоваха използването на красиви жени за промоция да бъде прекратени и в бокса, UFC и колоезденето.

А от групата на момичетата, които до този момент изпълняваха тази роля във Формула 1, се изказаха много негативно за решението, което ги лишава от основен доход. "Това е дразнещо и съм отвратена, че от Формула 1 взеха това решение заради малцинството, за да бъдат политически коректни", коментира една от тях.