Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще напусне Ферари в края на годината, след като преговорите между двете страни за нов контракт бяха прекратени. В най-скоро време вестта се очаква да бъде обявена и от самия отбор.

За мястото на германеца в италианския отбор се спрягат няколко имена. Сред тях са испанецът Карлос Сайнц от Макларън и австралиецът Даниел Рикиардо от Рено.

Самият Фетел би могъл да премине в Макларън на мястото на Сайнц. За него не е опция бившият му отбор Ред Бул, с който спечели четирите си титли между 2010 и 2013 година. Оттам обявиха, че нямат намерение да привличат друго голямо име до Макс Верстапен.

Наскоро Себ съобщи, че има намерение да остане във Ферари и след края на настоящия договор. Твърди се, че един от проблемите за него е фактът, че трябва да продължи да кара заедно с Шарл Льоклер, който подписа ново споразумение до края на 2024 година. Освен това се смята, че "черните кончета" са предложили на германеца значително по-ниска заплата и по-кратък договор.

Фетел е във Ферари от 2015 година, но така и не можа да изпълни очакванията, които имаше към него да върне световната титла във Ферари за първи път от 2007 година. Той бе най-близо до постигането на целта през 2017 и 2018 година, но и в двата случая негови фатални грешки го лишиха от славата.