Мрачна прогноза за състоянието на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер изказа бившият главен лекар на надпреварата Гари Хартстийн. Според него, се очакват предимно лоши новини за германския бивш пилот. 

Все пак медикът се застрахова за прогнозата си с това, че я прави на базата на опита си в тази сфера, а не на актуални медицински данни за състоянието на Шуми. Според него, липсата на официална информация от лагера на германеца също не спомагат за успокояването на феновете. 

"За Михаел има три възможни изхода - да се събуди, да остане в перманентно вегетативно състояние, или, не дай си Боже, да почине. Той е вече близо шест месеца в кома, а за съжаление практиката при такива травми показва, че са твърде-твърде малко случаите, с които се стига до събуждане."

"Ясно е, че ако се стигне до една година в кома, няма никакви шансове за пълното му събуждане. Най-доброто за него ще е в близките седмици или месеци да бъде в т.нар. състояние на минимално съзнание."

"Но дори и в такива случаи на пациентите им трябват години дори за възстановяването на нормални функции като говорене и ходене. За съжаление съм почти убеден, че повече няма да чуем добри новини за Михаел", написа в блога си Гари Хартстийн. 

В миналите дни в Испания се появи поредна дезинформация, че Шуми се е събудил и започва да реагира на околните фактори. Говорителката му Забине Кем обаче ги отрече за пореден път. 

Тя благодари на всички фенове, които ежедневно затрупват пощата ѝ, както и профилите ѝ в социалните мрежи с пожелания за възстановяването на Шуми. Тя обаче твърди, че още няма официална информация за него.