Президентът на ФИА Макс Моузли заяви, че е много вероятно друг тим да последва примера на Хонда и да се оттегли от Формула 1, ако кризата в автомобилната индустрия продължава да се задълбочава.

Само преди пет дни Хонда предизвика огромен шок, след като пусна своя тим на пазара заради световната икономическа криза. Моузли смята, че е много вероятно някои от Ферари, Мерцедес, Рено, Тойота и БМВ да напусне надпреварата в най-скоро време.

Президентът на ФИА заяви по време на форума на моторните спортове в Монако: "Не смятам, че Формула 1 е стигнала до етап да се притеснява са съществуването си, но нещата се влошават с всеки следващ ден в автомобилната индустрия. На този етап не можем да говорим, че вече се вижда дъното, но и че всичко ще се оправи. На много борси акциите скочиха през последните два или три дни, което показва, че ще се оправят нещата. Може да са прави, може и да грешат. Основният въпрос е, че аз не знам какво ще се случи.”

„Ако нещата се оправят в автомобилната индустрия, добре, но аз мога да кажа, че най-лошото е вече минало. Трябва да оправи нещата във Формула 1. Засега нямам информация, че друг производител ще се оттегли, но ако нещата се влошат, този вариант остава. Ще загубим още един тим от Формула 1. Дали това ще стане преди началото на сезона е трудно да се каже. Това е непозната територия”, добави още Моузли, цитиран от БГНЕС.