Бившият пилот на Макларън Хуан Пабло Монтоя посъветва лидера в световния шампионат Люис Хамилтън да стои надалече от Фелипе Маса по време на последния старт за сезона в календара на Формула 1 на пистата „Интерлагос” в Бразилия, където ще се реши и титлата през тази година.

Монтоя, който напуска британския тим и Ф1 преди две години за да се състезава в сериите НАСКАР, заложи, че Маса ще спечели домашното си Гран При, но посъветва Хамилтън да стои далече от бразилеца, ако иска да спечели титлата. Колумбиецът заяви за autosport.com:

„Аз смятам, че Фелипе ще спечели състезанието в Бразилия. Ако аз бях на мястото на Люис, нямаше да се доближавам до него. Ако Фелипе се доближи до него, на неговото място аз щях да го пропусна покрай себе си. Люис трябва да си изиграе правилно и умно картите. Когато си толкова млад и си във Формула 1, ти искаш да спечелиш всяко едно състезание. Това е прекрасно, но когато ти трябват само някакви точки, трябва да се научиш, че различния резултат е най-добрият за теб. Преди да започне уикенда, аз съм убеден, че Макларън и Люис ще разговорят за това, а той само трябва да се прибере вкъщи с необходимите точки. Тогава ще стане световен шампион”.