Сензацията във Формула 1 Люис Хамилтън отново привлече погледи към себе си през уикенда, когато на премиерата на „Индиана Джоунс” в Кан се появи с нова половинка до себе си.

 

Британецът бе в компанията на Мис Гренада Вивиан Буркхард, която пристигна в южна Франция специално за случая, като все още не е ясно дали красавицата ще остане да подкрепя Хамилтън по време на състезанието за Гран при на Монако.

 

Според говорителя на Люис, двамата се познават от Гренада, където пилотът има роднини, които често посещава. За първи път двойката бе видяна да излиза заедно от хотел Карлтън в неделя вечерта.

 

22-годишната госпожица Вивиан в момента е студентка в университета „Сейнт Джордж” като мечтата й е да стане хирург. Девойката, която има германски корени, би се чувствала като у дома си, ако посети новото имение на Люис в Женева, тръбят английските медии. Буркхард говори отлично немски, английски и френски.

 

„Люис е на филмовия фестивал в Кан с група приятели, след като получи покана за премиерата на Джордж Лукас. Той и Вивиан се познават от Гренада, където Люис ходи често по семейни причини”, коментира говорител на Макларън.

 

„Не знам дали тя ще остане с него в Монако. Обикновено Хамилтън обича да се концентрира преди големи състезания”, допълни той.

 

Това е поредната връзка на Хамилтън, която става публично достояние, след раздялата на пилота с бившата си приятелка Джодиа Ма миналата година.

 

Веднага след раздялата си с красавицата от Хонг Конг, британецът прекара лятото с щерката на боса на Макларън в курорта Сен Тропе. Тогава обаче Хамилтън публично обяви, че двамата не са нищо повече от „добри приятели”.

 

През ноември миналата година пък стана ясно, че Люис е имал флирт и с 20 годишния турски топмодел Семре Мирел. Тогава самата Мирел „изля душата” си пред британски вестник, като призна за две „незабравими нощи” с пилота на Макларън.