Докато Михаел Шумахер остава в кома в гренобълската болница, неговият бивш колега и съперник Мика Хакинен стана поредната фигура от Формула 1, която подкрепи легендарния германец в битката за живота му.

Двамата с финландеца водеха страхотни дуели по трасетата във втората половина на 90-те години. Хакинен в крайна сметка приключи кариерата си като двукратен световен шампион, докато Шумахер натрупа все още недостижимите 7 титли.

„Бях шокиран, щом разбрах за инцидента, и веднага писах до Корина Шумахер и семейството, за да им покажа колко много им съчувствам в тази ужасна ситуация“, сподеи Хакинен. „Най-важно в момента е семейството на Михаел. Те се нуждаят от спокойствие и сила, за да превъзмогнат случилото се.“

„Това е най-лошото, което може да ти се случи. В такива моменти разбираш колко крехък е човешкият живот. Шумахер обаче е боец и никога няма да се предаде, докато не спечели своята битка“, коментира финландецът.

Шумахер вече седми ден се намира в състояние на предизвикана кома, докато лекарите правят всичко възможно, за да отстранят сериозната мозъчна травма, получена вследствие на удара.