Синът на Михаел Шумахер – Мик Шумахер ще има доста зает календар през 2016 година, което е поредно доказателство за амбицията му да последва стъпките на баща си и да намери място във Формула 1. 17-годишният германецът още през 2015-а започна да кара в германската Формула 4, а сега паралелно ще се състезава в италианските серии на шампионата.

Там той ще представлява свързания с Ферари тим на Према, като първият му старт е този уикенд в Мизано. Веднага след това той ще се насочи към германския шампионат за състезанието в Ошерслебен.

„Поне в началото ще кара и в двете серии, а след време ще видим дали няма да се концентрира само върху едната“, коментира мениджърката Забине Кем. Според нея е по-добре за Мик да има натоварена година във Формула 4, докато алтернативата е била младокът директно да скочи в далеч по-сложните серии F3 Euro. “Нарочно избрахме да направим още една година във Формула 4, така тренировките му няма да бъдат прибързани, а ще са детайлни. Това е много важно. Мик все още се обучава, това не бива да се забравя”, добави Кем.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS