Във връзка с появилата се информация, че до 11 юни трябва да бъде подписан проектодоговорът за домакинство на България на кръг от Формула 1, Министерство на физическото възпитание и спорта заявява следното:

МФВС преди месеци изпрати своето становище до ръководството на Формула 1, че държавата подкрепя кандидатурата на Българска федерация по мотоциклетизъм за домакинство на състезания от календара на Формула 1 и MоtoGP. Международна проява с такъв мащаб ще повиши авторитета на българския спорт.

Държавата обаче може да участва единствено с апортирането на терена от 3200 дка, на който да бъде изградена пистата, в бъдещото акционерно дружество. Такова така и не бе създадено.

Въпреки многобройните твърдения за наличието на чужди инвеститори, в Министерство на физическото възпитание и спорта не е пристигала официална документация, с която те да се ангажират с изграждането на пистата и да оповестяват размера на планираните от тях инвестиции.

Министерство на физическото възпитание и спорта изрази и готовност да приеме среща на инвеститорите в София, но такава така и не се състоя.

Позицията на МФВС относно строежа на писта за Формула 1 бе изпратена на г-н Андре Маес, който води кореспонденцията с България, още на 5 ноември 2009 г. Тя не се е променила и до днес.