Бившият пилот от Формула 1 Марк Сурер заяви, че отборът на Мерцедес не може да обира всички негативи за безинтересните състезания през последните 2 сезона.

В момента се наблюдава огромен отлив от зрителски интерес към кралските гонки, които поеха по нов път с хибридните турбо двигатели, а тъй като от началото на прехода германския тим диктува темпото, мнозина стоварват недоволството си върху Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Сурер обаче е един от малкото, които не е съгласен с подобна гледна точка. „През всичките години е имало различни тимове, които са доминирали в даден момент“, коментира швейцарецът.

„Преди Мерцедес бяха Ред Бул и Фетел, а преди тях – Ферари с Шумахер. Трябва да свикнем с това, защото тук много неща зависят от техниката.“

„Не мисля, че доминацията на Мерцедес е по-интензивна от предишните. Това, което се промени, е способността на публиката да приема подобно нещо. Фундаменталният проблем са регулациите. Те стават толкова сложни, че феновете вече не ги разбират в голямата си част. В същото време маркетингът е пълна катастрофа“, допълни Сурер.