Мерцедес Гран При обмисля оттегляне от Формула 1 заради несъгласието между директорът на тима Рос Браун и шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун. Причината за разпрата помежду им е новото споразумение „Конкорд“, което разбуни духовете не само в лагера на Мерцедес.

81-годишният Екълстоун призна, че има разногласия с Браун, но подчерта, че тимът от Щутгарт е „много важна марка във Формула 1“. „Винаги съм ги подкрепял и ще продължа да го правя“, каза изпълнителният директор на Формула 1. Мерцедес не само разполага със собствен отбор в най-престижния автомобилен шампионат, но освен това снабдява с екипировка отбора на Макларън и осигурява двигателите за болидите на Форс Индия.

Според информациите скандалът между Екълстоун и Браун се корени в отказа на първия да включи в „Конкорд“ допълнителни преференции за отбори с минали успехи и титли.

Напрежението между двамата британци очевидно е стигнало до връхната си точка, след като наскоро шефът на Формула 1 отказа да даде съвместно интервю с Браун. „Той никога не е бил особено добър към мен“, заяви Екълстоун.