Директорът по двигателите за Формула 1 в Мерцедес – Анди Кауъл предупреди своя тим да не отписва партньорството между Хонда и Макларън през новия сезон. Той заяви, че възраждането на Ферари през 2015 година е доказателство колко големи стъпки напред могат да се направят.

След въвеждането на 1,6-литровите 6-цилиндрови двигатели през 2014 година Мерцедес напълно диктува модата в кралските гонки, като спечели две поредни титли и при пилотите (чрез Люис Хамилтън), и при конструкторите.

Миналата кампания обаче Ферари даде сериозен отпор на шампионите и благодарение подобренията в хода на сезона успя доста да скъси изоставането си от германците. „Ако погледнем свършеното от Ферари през последните 12 месеца, то е забележително“, каза Кауъл. „Техните подобрения се дължат на вътрешните промени при тях и техния ентусиазъм.“

„При нас никого не приема за даденост, че ще печелим. Всички работят с мисълта, че Ферари може и да ни надвие, а и Хонда остава голяма заплаха. Те влязоха много бързо и се учат в движение, като показват сериозна целеустременост в партньорството си с Хонда. Знаем много добре как Макларън умее да обработва данните, така че там ще има много, много голям тласък в правилната посока“, предвиди Кауъл.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS