Първият концерт на хеви метъл легендите от Metallica в Индия беше отменен заради масовите безредици, организирани от техни фенове. Полицията арестува индийските организатори на шоуто, съобщават местните телевизии.

Проблемите започнаха още вчера. Групата трябваше да изнесе концерт в едно от предградията на Делхи по случай първия в историята на страната старт от Формула 1, който ще се проведе в неделя.

Хиляди почитатели на Джеймс Хейтфийлд и компания започнаха да се събират край стадиона в Гургаон, където трябваше да се състои шоуто на метъл титаните. Когато вратите са отвориха, тълпата нахлу и много скоро стана ясно, че организаторите не са се подготвили добре. Оборудването на сцената така и не беше готово. Феновете премахната загражденията пред сцената, организаторите не успяха да овладеят положението.

Като резултат малко преди началото на концерта беше обявено, че шоуто се отлага за днес. Реакцията на феновете беше буреносна. За два часа те извършиха погром, унищожавайки всичко. Нанесените щети се оценяват на около 200 хиляди долара.

Това наложи организаторите да обявят днес, че концертът въобще няма да се състои. След това полицията арестува организаторите.