Пилотът на Ферари Фелипе Маса катастрофира тежко по време на квалификацията за място в Гран При на Унгария.

 

В момента не е ясно какво е състоянието на бразилеца. Няколко медицински екипа обградиха болида на Маса, като им трябваха няколко минути, за да го изкарат от копкита и да го качат в линейка, след което бе той на носилка бе вкаран в медицинския център на пистата.

 

От телевизионните повторения се вижда, че има проблем с колата на Фелипе преди удара в наредените около пистата гуми, тъй като ферарито не забавя скоростта си от около 280 км/ч преди да се удари със силна скорост в преградите.

 

Друга версия за катастрофата е, че Маса е ударен по каската или в задната част на автомобила от предмет, който се вижда на телевизионните камери и това е причината да изгуби контрол върху болида.

 

Третата част на квалификацията е отложена. Стюардите на Хунгароринг обикалят по пистата и търсят за паднали парчета, включително и това, което може да е ударило бразилеца. Предполага се, че отломките са паднали от Рубенс Баричело.

 

По-късно стана ясно, че след удара Фелипе Маса е изпаднал в безсъзнание, но за щастие вече е добри и дори има надежди, че той може да застане на стартовата решетка в неделя.