Пилотът на Ферари Фелипе Маса изрази радостта от триумфа на своя съотборник Кими Райконен. Финландецът спечели тазгодишния шампионат във Формула 1, след като финишира първи в последния старт на за годината. Бразилският състезател на „черните кончета” пък остана на второ място пред родна публика на пистата „Интерлагос”.

„Много се радвам за отбора. За съжаление аз нямах никакъв шанс да се боря за титлата. Имахме доста трудности през сезона, но успяхме да се справим с тях. Щастлив съм, че имаме победител при пилотите. Надявам се догодина това да съм аз! Но много се радвам и за Кими!”, сподели Маса.

„Проблемите в началото на сезона не ни попречиха благодарение на труда на целия отбор. Благодаря на всички от екипа, на всички спонсори. Честно казано и шпионският скандал не ни помогна много, но и с това се справихме. Исках да спечеля състезанието днес, но се радвам, че успях да помогна на Кими и тима”, заяви бразилецът.

„С налагането на все повече каучук върху пистата условията ставаха все по-добри. Всички очакваха, че ще имаме проблеми с меките гуми, но това не се случи”, каза още Фелипе Маса.