Бразилският пилот от Формула 1 Фелипе Маса благодари за грижите на екипа от болницата в Будапеща, която му осигури помощ след инцидента на Гран При в Унгария.

"Убеден съм, че бързината и качеството на лечението, което получих в болницата са били фундаментални за моето възстановяване", написа в имейл 28-годишният пилот, който в момента продължава възстановяването си в Бразилия.

Бразилският секретар от министерството на спорта Рикардо Гонсалвес, също благодари на медицинския екип и Унгария за положениете грижи, "професионализмът и вниманието", което Маса е получил в Будапеща.

"Благодарение на изключителния професионализъм и вниманието на персонала историята имаше добър край", заяви Гонсалвес, като припомни шока на Бразилия след фаталния инцидент с Аертон Сена през 1994 година.

"Цяла Бразилия се успокои, че Фелипе Маса е в добри ръце", допълни още секретарят. Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун също поздрави екипа на "супер болницата" с имейл, в който заяви, че "ако катастрофирам искам да ме отведете в АЕК".