Венецуелският пилот Пастор Малдонадо ще бъде титуляр за отбора на Лотус и през следващия сезон във Формула 1, обяви ръководството на закъсалия финансово тим след Гран при на Сингапур. Отборът, който ще се изправи пред съдебните власти в Англия на 28 септември заради огромните си данъчни задължения, иска да запази Малдонадо и заради спонсорския договор с венецуелската петролна компания "PDVSA", която налива десетки милиони долари в бюджета като спонсор.

"Пастор ще кара за трета година с отбора на Лотус, след като се присъедини към нас в началото на сезон 2014. Всички сме обединени около мнението, че той е страхотен човек, който се труди упорито. Освен това, неговите качества на състезател са огромни. Пастор подписа нов продължителен договор и това е доказателство за нашето доверие към него. Надяваме се скоро да има и други новини около бъдещето на Лотус", гласи официалното съобщение на отбора.

Лотус може да избегне ликвидацията си от британския съд, ако сделката с бившите собственици от Рено бъде сключена до началото на следващата седмица. Иначе, процесът по въвеждане на административно управление в отбора започва след Гран при на Япония, насрочено за идната неделя./БТА