Пилотът на Лотус Пастор Малдонадо ще бъде принуден да се състезава с ново шаси по време на сингапурското Гран При. Причината бе тежката катастрофа, която пилотът претърпя по време на днешните тренировки.

Венецуелецът загуби контрол върху болида си по средата на втората петъчна сесия и се заби в предпазните ограждения при завой номер 10. Това доведе до сериозни щети по дясната част на предницата на колата, която бе изнесена от пистата със специален кран.

източник: БГНЕС

Така на практика Лотус ще трябва да сглоби нов болид за Малдонадо преди утрешната квалификация. Това не е първата подобна катастрофа за състезателя през този сезон, а той сам призна, че на „Марина Бей“ е сбъркал в преценката си.

„Това беше втората ми обиколка с тези гуми и загубих контрол“, каза Малдонадо. „Допуснах грешка. Колата беше твърде лека и по средата на завоя я изтървах, след което се ударих в стената.“

източник: БГНЕС

„Първата обиколка беше най-добрата ми, а след това катастрофирах. Просто имах по-малко сцепление в гумите. Случва се. Ще трябва да се напънем сериозно, утре ни чака нов ден“, каза още той.

източник: БГНЕС