Пастор Малдонадо заяви, че е много щастлив от бъдещата си раздяла с Уилямс в края на сезона, тъй като смята, че е направил повече за отбора, отколкото той  - за него.

През 2014 година венецуелецът ще бъде заменен от Фелипе Маса, чийто договор с Ферари изтича след последните 2 старта и няма да бъде подновен. Валтери Ботас пък ще запази мястото си в един от бележитите тимове от Формула 1 и така догодина отново ще има южноамериканец за съотборник.

„Не, не съм разочарован, че напускам, всъщност съм много щастлив“, каза Малдонадо преди Гран При на САЩ, което ще се проведе този уикенд. „Аз поисках да напусна и съм доволен, че го направих.“

„Годината беше много тежка – това важи за целия отбор. Аз лично исках да карам друг болид през 2014 година. Това е важен момент в кариерата ми. Решението беше трудно, но страхотно, защото аз сам го взех. Още в Сингапур знаех, че искам да си тръгна.“

„Просто така се чувствах. Аз съм латиноамериканец и съм горещ пилот. Показвал съм го на пистата. Условията в Уилямс не бяха най-добрите. Търся си нещо по-хубаво. Чувствам, че направих повече за отбора, отколкото хората в него направиха за мен. Миналата година постигнахме победа и няколко добри резултата. През тази се справихме нелошо в няколко старта, но това не може да всичко. Очаквам нещо по-добро от Формула 1“, заяви Малдонадо.