Макс Моузли може и да не се кандидатира за нов мандат начело на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), което може да сложи край на спора с осемте отбора, които са недоволни от новите правила във Формула 1.

Според британския всекидневник Таймс, Моузли няма да иска нов мандат начело на ФИА, ако председателят на Асоциациата на отборите във Формула 1 (ФОТА) - Лука Ди Монтидземоло (Ферари), се въздържи от атака срещу него на срещата на Съвета за моторните спортове в сряда.

"Таймс разбра, че Моузли може и да не се кандидатира за президент на ФИА на изборите през месец октомври, но само ако бъде сложен край на нападките от страна на ФОТА към ръководството на ФИА. Ако Моузли усети, че Ди Монтидземоло напада него или Международната федерация като цяло, той ще се чувства задължен да се кандидатира за нов мандат", съобщава вестник Таймс.

ФИА и ФОТА са във "война" от месец април, когато Моузли реши да въведе доброволен таван в бюджетите от 45 милиона евро за следващия сезон във Формула 1. В резултат на това Ферари, Браун GP, Макларън, Тойота, БМВ-Заубер, Ред Бул, Торо Росо и Рено заплашиха с оттегляне от световния шампионат и създаване на алтернативна надпревара.