Дженсън Бътън и съотборникът му в Макларън Люис Хамилтън окупираха първите две места в последната свободна тренировка за Гран При на Южна Корея.

В повторение на случилото се във втората свободна сесия, шампионът от 2009 година Бътън записа най-добро време от 1:36.910 минути, за да изпревари първенецът на планетата за 2008 година.

Бътън започна с ново шаси, след като механиците му намериха повреда в старото. Той бе 0.289 секунди по-бърз от Хамилтън, който изглеждаше повече от жаден за успех след пет поредни състезания извън подиума.

Австралийският пилот на Ред Бул Марк Уебър, който все още преследва първата си победа за сезона, бе трети, на 0.813 секунди от Бътън. Фернандо Алонсо с Ферари, шампион от миналата година, бе четвърти с новото предно крило на колата си, докато съотборникът му Фелипе Маса се нареди пети.

Новият стар световен шампион Себастиан Фетел с Ред Бул бе едва девети, на 2.7 секунди от лидера. Ред Бул има пол-позишъни във всички състезания през сезона и може да спечели титлата при конструкторите в неделя, ако тимът на Макларън, който празнуват състезание номер 700 в историята си, не запише повече точки от тях.