Ръководството на МакЛарън обяви, че преди поредния старт от Формула 1 за голямата награда на Турция, който ще се проведе през идния уикенд, ще проведе разговори с пилотите на отбора Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо.

Шефовете разчитат да потушат конфликта, който възникна по време на надпреварата в Унгария, информира gpupdate.net. Тогава двукратният световен шампион бе наказан да стартира с пет места по-назад, заради забавяне на съотборника му.

Шефът на Mercedes Motorsport Норберт Хауг подчерта, че преди старта в Турция двамата пилоти ще обсъдят проблемите помежду, като ще бъде направено всичко възможно да се намери изход от ситуацията.

Хауг също така опроверга информацията, че Алонсо е игнорирал поканата за вечеря на яхта заедно с Хамилтън, която е била инициирана от ръководството на МакЛарън. Дали обаче срещата се е състояла, така и не стана ясно.

Люис често посещава един от собствениците на тима на яхтата му, но това не означава, че и Алонсо трябва да е там. Смятам, че до началото на надпреварата в Турция, всички противоречия ще останат зад нас”, каза Норберт Хауг.