Шефът на Макларън във Формула 1 Рон Денис заяви, че отборът планира да се обърне към Върховния съд в Англия заради действията на Ред Бул, който привлече един от инженерите на британския тим.

В центъра на спора е Дан Фалоус, който вече се води шеф по аеродинамиката в лагера четирикратните шампиони при конструкторите. Фалоус изпълняваше сходни функции и в Макларън, като Денис  твърди, че бившият му служител е нарушил условията по своя договор със скорошното си преминаване при един от директните съперници на Макларън.

„Ако трябва да съм откровен, това бе напълно неприемливо спрямо нас”, каза босът на „сребърните стрели”. „Само дни преди договорът на Фалоус да влезе в сила, той внезапно ни информира, че повече не иска да работи за нас.”

„Проблемът е в това, че той не разполага с легална база за този ход, понеже формално бе приел и бе подписал договор като наш служител. За съжаление сега няма да имаме друга алтернатива, освен да започнем дело пред Върховния съд срещу Ред Бул, които ще трябва да отговарят на сериозни въпроси”, допълни Денис.