Отборът на МакЛарън започна впечатляващо на новата писта за Формула 1 в Абу Даби, след като Хейки Ковалайнен бе най-бърз във втората свободна тренировка, а в сутрешната сесия Люис Хамилтън постави време за първото място.

Най-бързата обиколка на 5.554-километровата писта "Марина Бей" постави Ковалайнен с време от 1:41.307 минути, като втори в следобедната сесия бе неговият съотборник Хамилтън. Британецът спечели сутринта със скоростна обиколка от 1:43.939 минути, но само след няколко часа изостана с 0.197 секунди от Ковалайнен.

Дженсън Бътън, който спечели световния шампионат по-рано този месец в Бразилия, завърши съответно на второ и трето място в двете тренировъчни сесии. Зад пилота на Браун GP остана Себастиан Фетел от Ред Бул, докато на пето място изненадващо се класира Камуи Кобаяши с Тойота.

Състезателите на Ферари Кими Райконен и Джанкарло Фисикела останаха съответно 10-и и 17-и, а Фернандо Алонсо с Рено даде време за 16-а позиция на нагорещения асфалт на новата и прашна писта в Абу Даби. Рубенс Баричело от Браун ГП остана осми.