Пилотът на Уилямс Валтери Ботас може много скоро да смени отбора си във Формула 1. Според британските медии Макларън проявят солиден интерес към финландеца, който прави много силен втори сезон в най-авторитетното автомобилно състезание.

Дотук през 2014 година скандинавецът успя на три пъти да намери място на подиума и тотално доминира над своя далеч по-опитен съотборник Фелипе Маса. Смята се, че тъкмо това е накарало Ботас да мечтае за място в по-силен тим.

Той трудно би си пробил път в Мерцедес, откъдето Уилямс получава двигателите си, затова „сребърните стрели“ изглеждат доста по-реалистичен вариант. Британският тим от следващия сезон ще кара със задвижващи блокове на Хонда и е ясно, че ще се опитат да сформират силно дуо пилоти.

„Има интерес към Ботас и това е добре“, заяви легендата на Макларън Мика Хакинен. „Остава да видим какво ще се случи. Валтери е млад пилот, който е във Формула 1 от немного време. Той обаче е интригуващ заради своята скорост“, коментира бившият световен шампион от Формула 1 за своя сънародник.